keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hassut portugalilaiset!

On tässä kolmen viikon aikana ehtinyt tulla jo monta huvittavaa piirrettä esiin Portugalista ja sen ihmisistä. Paras tähän mennessä on heidän saunakäyttäytyminen kuntokeskuksen saunassa. Siellä on tarjolla ihan perinteinen suomalainen sauna, kiuluineen kaikkineen, MUTTA... Ihmiset käyttää sitä kiulua roskakorina. Tai sitten ne tulee jumppavaatteet päällä saunaan, kännykän kanssa. Tai käy eka peseytymässä, ja tulee sitten vaan kuivaamaan itsensä saunan puolelle lämpimään. Niin, ja jos joku hoksaakin tulla sinne saunaan ihan rentoutumaan, niin missään nimessä kukaan ei käy suihkun kautta. Toissapäivänä menin saunaan ja heitin vettä kiukaalle, niin pari portugalilaista, täydessä treenivarustuksessa siellä alimmalla lauteella istuvaa naista katto mua ku jotain vähä-älyistä :D Sen verran täytyy saunaa kehua, että on kunnon kiuas ja lämpöasteitakin 80.

Lisäksi täällä ei tunneta juustohöylää, mutta se ei taida olla mikään Portugalin ominaispiirre; sitä ei tunneta myöskään Jenkeissä eikä ilmeisesti juuri Ranskassa tai Italiassakaan kämppisten puheiden perusteella. Eilen menin luottavaisin mielin Ikeaan hankkimaan juustohöylää, mutta eipä löytynyt :< Ei auta kuin veistellä juustosiivut.

Jogurttia myydään vain pienissä annospurkeissa. Täällä on kasvikset aika edullisia, ja haluaisin tehä aamu- tai välipalaksi smoothieta, mutta luonnonjogurttia ei saa kuin niissä pienissä purkeissa. Raivostuttavaa kaapia monta purkillista jogurttia sen sijaan, että voisin siitä vain lorauttaa jogurtit mansikoiden sekaan litran purkista.

Maitoa myydään lähinnä iskukuumennettuna, eikä täällä kukaan maitoa juo, lähinnä ruoanlaittoon taitavat käyttää. Ite oon tähän asti ostanu tuoremaitoa, joita on kaupassa ehkä se kymmenen purkkia hyllyssä saatavilla. Ei oo kylläkään rasvatonta, oiskohan 1,5% rasvaa.

Lisäksi mun kämppikset totesivat mulle tänään, että minä kuulemma "syön paljon eläimiä". Eilen jumpan jälkeen laitoin leivän päälle niin kinkkua, juustoa kuin paistettua kananmunaakin.

Jumppa oli muuten huippu, mulla ei ollut aavistustakaan mitä tuleman piti, mutta kyseinen Power Jump paljastuikin sitten jumpaksi trampoliineilla. Hyvin pysyin matkassa vaikka portugaliksi olikin, mutta hyppiminen vaatii muutaman kerran totuttelua ennen kuin pystyy täysillä vetämään!

Niin, ja jos jonkun mielestä vaikuttaa siltä, että valittaisin, niin elähän hättäile! Kiva täällä on olla, vaikka vähän hassuja juttuja tuleekin vastaan :)

1 kommentti:

  1. Mummupa yrittää kommentoida blogikirjoitustasi. On siellä Portugalissa monet asiat eri lailla, mutta kyllä sinä näyt selviävän tilanteesta kuin tilanteesta. Hyvää jatkoa ja menestystä opintoihisi.

    VastaaPoista