perjantai 1. helmikuuta 2013

Ensitatsit Portosta

27.1.2013

Täällä sitä ollaan, Portossa! Reissuhan alkoi erittäin virkeissä merkeissä, lähdin nimittäin Helsingissä lentokentälle suoraan baarista. Mulla oli kamat Kampin matkatavarasäilytyksessä, josta kävin ne valomerkin jälkeen hakemassa ja kärräsin itseni ja laukkuni Rautatientorille, josta lähdin bussilla kentälle. Lento lähti 6:35, eli olin aika soppelisti kentällä viiden maissa.

Portossa vastassa oli kaatosateen lisäksi se paikallinen poika Victor, joka kyyditsi mut hostellille ja syömään. Ruoan jälkeen tulinki hostellille päikkäreille, koska väsytti aika lailla edellisyön jäädessä kokonaan väliin.

Hostelli on oikein hyvä, siistit huoneet, kylppärit jne. Lisäksi täällä soi hyvä musiikki yleisissä tiloissa koko ajan, myös suihkuhuoneessa ja vessoissa. Huippua! Suihkusta tuli jopa kuumaa vettä, mikä on aina plussa. Tänään syön hostellilla päivällisen, 10 euroa, johon kuuluu 4 drinkkiä. Joka ilta koko hostellin porukka kerääntyy aulaan klo 11 juomaan yhen ilmaisen shotin. Sanoi respan poika, että jotkut jotka asuu täällä monta kuukautta, tekee sen silti joka ilta :D Tarjolla on myös ilmainen kävelykierros kaupungilla joka päivä, huomenna ajattelin mennä jos ei vaan sada. Lisäksi kaikkina muina iltoina paitsi sunnuntaina on pubikierros, eiköhän sitä pidä sellaiselle lähteä tässä joku ilta. Oon täällä nyt siis neljä yötä eli torstaihin asti, jonka jälkeen lähden sinne Madridiin.

Hyviä ohjeita hostellilla


28.1.2013

Kävelykierros oli tosi kiva, käytiin joissain historiallisissa paikoissa, sitten sellasissa jotka jotenki muuten oli kuuluisia. Tää kaupunki on täynnä kapeita kujia, vanhoja taloja, pyykkejä talojen ulkopuolella kuivumassa, kahviloita ja ravintoloita, kissoja ja koiria. Tulee vähän mieleen San Francisco, koska täälläkin on mäkiä ja samanlaisia raitiovaunuja.


Porton jokirantaa
Kierroksen jälkeen käytiin yhdessä japanilaisen tytön ja chileläisen ja itävaltalaisen pojan kanssa syömässä yhtä Porton kuuluisimpaa ruokaa, francesinhaa. Kyseessä on sandwich, jonka välissä on mm. kinkkua, pekonia, pihviä ja kananmunaa, päällä juustoa niin ettei ite leipää edes näy, ja lisänä ranskalaiset ja tulinen kastike. Alun perin tää annos on kuulemma tullu siitä, ku joku portugalilainen naistenmies, joka oli asunu ennen Ranskassa, tuli takas Portugaliin ja tajus ettei täällä konservatiiviset naiset lämmenneetkään sille niin kuin Ranskassa. Se kehitti ruoka-annoksen, jonka tulisen kastikkeen takia naiset joutu vähentämään vaatetta sitä syödessään, ja juomaan paljon olutta poltetta helpottaakseen. Ja johonkin asti naisten ei ollut ees hyvä syödä kyseistä safkaa, koska siitä tuli vähän kevytkenkäinen kuva :D

Francesinha



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti