lauantai 9. helmikuuta 2013

Alkuhässäkkää

Nyt on kaikki kamat ja minä yhdessä ja samassa paikassa. Asunto vaikuttaa ihan hyvältä, vähän sotkuinen soluasunnoille tyypilliseen tapaan, mutta hyvä tulee kunhan vähän siivoaa. Eka päivä meni lähinnä pööpöillessä pyykinpesua lukuunottamatta, en vielä jaksanut siivota tai kamoja purkaa. Tässä asuu mun lisäksi kaksi brasilialaista ja yksi ranskalainen, ja yhteen huoneeseen muuttaa italialainen tyttö tossa ens viikolla. Ne puhuu portugalia keskenään, sinänsä hyvä homma niin tulee ehkä itelläkin puhuttua sitten kunhan pääsee alkuun tossa kielen opiskelussa.

Tää kämppä on kaksikerroksinen; kolme makkaria ja pieni oleskelutila ylhäällä ja kaksi makkaria sekä keittiö alhaalla. Mun makkari on alakerrassa. Varmaan ois tuolla yläkerrassa rauhallisempaa ku tässä on toi keittiö ihan vieressä, mut toisaalta en usko että mua häirittee, aina voi laittaa korvatulpat jos haluaa mennä aikaisin nukkumaan. Täällä on ihan käsittämättömän kylmä! Onneksi makkareissa on patterit, muuten paleltuis. Mutta niitäkään ei saa pitää koko ajan päällä ku pitää sähköä säästää. Illalla kun tulee kotiin, on täällä huoneessa joku 15 astetta lämmintä, ja keittiössä on vielä vähemmän koko ajan. Kun tekee ruokaa, höyryää se lämmin ruoka syödessä niin paljon, että vaikea syödä :D Villasukat tuli tarpeeseen, kiitos niistä mummulle. Onneksi mennään kevättä kohti!

Orientaatiota meillä oli torstaina ja perjantaina. Ja hyvä että oli, niin tuli vähän ihmisiin tutustuttua. Muilla tiedekunnilla ku teknillisellä ei oo kuulostanu olevan oikein minkäänlaista orientaatiota. Ekana päivänä oli ihan perus kalvosulkeisia, sekä iltapäivällä International Snack, johon oli saanut tuoda oman maan makuja maisteltavaksi. Mulla oli salmiakkia, mutta söin ne ite edellisenä iltana pähkäiltyäni, ettei niistä kuitenkaan kukaan tykkää :--D Lisäksi meille esiintyi perinteinen yliopistoryhmä, jotka esittää fadoa eli portugalilaista kansanmusiikkia. Jokaisella tiedekunnalla on oma ryhmänsä, näillä ryhmillä on erittäin tarkkoja sääntöjä käytöksen ja hierarkia suhteen, ja ne kilpailevat keskenään erikseen järjestetyissä kilpailuissa. Asiaan kuuluu puku viittoineen kaikkineen. Se mun paikallinen kaveri Victor yritti selittää mulle, mitä kaikkia noihin juttuihin kuuluukaan, mutta kauheen sekavalta kuulosti joka tapauksessa.

Teknillisen tiedekunnan ryhmä


Perjantaina käytiin joen toisella puolella Vila Nova de Gaiassa tutustumassa portviinikellareihin. Oli ihan mielenkiintoinen kierros. Maistiaiset kuuluivat myös asiaan. Kierroksen jälkeen käytiin syömässä francesinhaa, ja oli huonompi ku ekalla kerralla. Johtu ehkä siitä, että se oli ehtiny kylmetä ku isolle porukalle tekivät kerralla.

Sandemanin viinikellari

Sandemanin viinikellari

Maistiaiset ruby-portviiniä
Insinöörivaihtareita

Kaks italialaista, kolme puolalaista ja minä
Nyt tiistaina on täällä Carnaval, joka vastaa meidän laskiaista mutta on ihan erilainen. Täällä se on vähän niin kuin Halloween, ja siis on sitä samaa meininkiä kuin Rion sambakarnevaalit, jotka ovat parhaillaan menossa Brasiliassa. Vaikka täällä juhlapäivä on tiistai, on kaduilla näkynyt naamiaisasuihin pukeutuneita lapsia aina torstaista asti. Ne kiertää ovelta ovelle keräämässä karkkia. Meidän oli kämppisten kanssa tarkoitus lähteä maanantaina junalla johonkin toiseen kaupunkiin, jossa karnevaalimenot ovat kuulemma parhaimmat, mutta julkinen liikenne on silloin lakossa niin ei onnistu. Juhlitaan sitten täällä Portossa.

Joku tarharyhmä iltapäiväkävelyllä
 Täällä on muuten ainaki insinöörivaihtareista melkein puolet Puolasta. Ja kaikki luulee mua puolalaiseksi. Puolalaiset itekin puhuu mulle vahingossa välillä puolaa! Kaikki on Puolasta ja  opiskelee civil engineeringiä noin kärjistettynä :D Vielä en oo tavannu yhtäkään vaihtaria, joka opiskelis tuotantotaloutta, mutta toisaalta teknillisen tiedekunnan 70 vaihtarista vaan 30 oli orientaatiossa. Eli jospa siellä joku muukin ois. Maanantaina pitää mennä kampukselle ilmoittautumaan kursseille. Tyhmää tuokin, että vaikka ne kurssit on jo kerran valittu, pitää mun silti mennä jonkun sihteerin luokse hoitamaan itse ilmoittautuminen. Niin, ja kukaan ei tiedä alkaako kurssit oikeasti ens keskiviikkona vai vasta viikon päästä maanantaina, koska jotkut proffat saattavat pitää lomaa koko ens viikon, vaikka virallisesti vapaata on vain ma ja ti. Ei kuulemma auta muu ku mennä keskiviikkona katsomaan onko sitä luentoa vai ei.

PS. Kyllä se hyväksymiskirjekin oli lopulta löytänyt tiensä Muhokselle. Ihan hyvä tässä vaiheessa, kun oon jo Portossa.

3 kommenttia:

  1. se paperien lähetys ei onnitunut porukoilta jotan pitääpi varmaa ite mennä ja laittaa tulemaan :D - Antti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä tietenki :D Jos sitä sais joskus sen lapun ennen ku alkavat sitä kysellä..

      Poista
  2. "Mulla oli salmiakkia, mutta söin ne ite edellisenä iltana pähkäiltyäni, ettei niistä kuitenkaan kukaan tykkää" Just perus mimiä :D

    VastaaPoista