keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Koulujuttuja

Jee, vihdoin löysin lähimmän hyvän ruokakaupan! Oon tässä kohta viikon etsiskelly hyvää ruokakauppaa, kävin aiemmin yhessä aika pienessä kaupassa tuolla pitkän matkan päässä, mutta nyt kämppikset neuvoivat mulle eri kaupan. Olipa vaan hassua kun ei voinut maksaa kortilla alle 20 euron ostoksia. Oli siinä onneksi automaatti, josta nostaa. Taitaa täällä vähän olla ruoka halvempaa kuin Suomessa, kun ei oikeastaan koskaan maksa yli kahtakymppiä kertaostokset. Tuntuu ainakin, että sama setti maksais Suomessa jotain 25-30 euroa.

Tänään oli ensimmäinen "luento": siellä oli minä ja yksi toinen suomalainen tyttö sekä opettaja. Käytiin siinä sitten open kanssa kahvilla ja juteltiin mukavia sillä aikaa kun se poltteli sikarinsa ja se näytti mistä näkee netistä kaikkien kurssien aikataulut. Tuo kurssi on taloustieteiden puolelta, Operational research, ja kaikki paikalliset käy siitä toisen version, joka on portugaliksi. Kurssille oli ilmoittautunut yksi tyttö meidän lisäksi, mutta sitä ei ainakaan vielä näkyny. Itse en oo ilmoittautunu kunnolla vielä millekään kurssille, koska mulla ei oo vielä verkkotunnuksia talouden puolella ja tekniikan puolella ne ei toimi... En tiiä yhtään onko mun kurssit tuotantotalouden puolella englanniksi vai portugaliksi, mutta pianpa sen näkee. Vaikuttaa aika kankealta systeemiltä tuo kurssien vaihtaminen, mutta aion silti jättää jo heti alkuunsa pois yhden kurssin, jota en voi hyödyntää Suomessa. Käyn kuitenkin kaksi kurssia suoraan Ouluun, eli kertyy tarpeeksi opintopisteitä joka tapauksessa.

Täällä on satanut monta päivää putkeen, mutta nyt vihdoin on poutainen päivä, mikä tarkoittaa sitä, että pääsen vihdoin lenkille! Pikkusade ei ois mitään haitannut, mutta täällä on kyllä tullut vettä ihan kaatamalla, mitä nyt välillä vähän hellittänyt. Ajattelin ottaa jäsenyyden tässä samassa korttelissa sijaitsevaan Virgin Health Clubiin. Kallis se on, vissiin 65 euroa kuussa, mutta siellä on kaikki pelit ja vehkeet uima-altaasta lähtien. On myös sauna, se kyllä kelpais tässä koleudessa. Mun tuleva kämppis käy siellä, niin otan varmaankin sen kautta jäsenyyden, että se saa ite siitä jonkun pikkulahjan.

Tänään on ESN:n järjestämä speed meeting -ilta, jossa tutustutaan uusiin ihmisiin pikatreffien periaatteella. Eli jokaisen tyypin kanssa jutellaan pieni hetki ja sitten vaihdetaan paikkaa. Vaikuttaa aika teennäiseltä, mutta ajattelin mennä kuitenkin, tapaa ihmisiä muistakin tiedekunnista. Täällä on tosi erilaista tää vaihtarihomma kuin Pittsburgissa, kun täällä tapaa lähinnä niitä oman tiedekunnan tyyppejä jos niitäkään. Kellään muulla ku teknillisellä ei kai ollu orientaatiota laisinkaan, ja nyt ne onkin kaikki vähän tuuliajolla tän homman kanssa. Ei mullekaan mitään ohjeistusta tullut tuolta FEPin eli taloustieteen puolelta, mitä nyt tutorit on vähän jeesannu jos on ollu kysyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti