sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Arkea

Viime viikko meni vielä kursseja miettiessä, mutta lopputulos on nyt se, että mulla on vain kolme kurssia täällä Portossa. Kielikurssi, yksi kurssi tekniikan puolelta ja yksi talouden puolelta. Alun perin mulla oli kuusi, mutta kaksi niistä osoittautui joksikin aivan muuksi kuin mitä nimen perusteella ajattelin, ja sitä kolmatta en tarvinnut Suomeen. Tuo tekniikan kurssi on Computer-aided design and manufacturing, eikä se opettaja puhu juurikaan englantia. En käy luennolla, koska enhän mää siitä mitään ymmärrä, ja harkoissakin on aina vähän ymmärtäminen niin ja näin, kun näkee kyllä mitä se opettaja AutoCADilla tekee mutta ei tiiä miksi se niin tekee tai mitä se ajaa takaa. Sitten aina välillä syttyy lamppu pään päällä, kun  taas yhtäkkiä ymmärtää, mistä on kyse. Talouden kurssi on Operational research, joka on englanniksi. Meillä on siinä hyvin pieni ryhmä ku paikalliset käy saman kurssin portugaliksi, niin siinä luulis hyvin pysyvän mukana. Plus tähän mennessä käyty asia on kyllä ollu tosi helppoa. Mutta se onkin taloustieteilijöiden kurssi ;P Onneksi näiden lisäksi kävin jo yhen kurssin Oulussa ennen lähtöä ja yksi on työn alla suoraan Ouluun. Ei jää opintopisteet saamatta.

Tämä kurssien vähäisyys tarkoittaa kuitenkin sitä, että mulla on ihan käsittämätön määrä vapaa-aikaa taas kerran. Kuntosalikortti on ollu kovalla käytöllä, mutta myös unirytmi on kyllä ihan mitä sattuu. Lisäksi, kunhan keli vähän lämpenee, aloitan surffauksen. Meitä on muutama lajista kiinnostunut, joten aateltiin pienellä porukalla ottaa muutama tunti alkuun ja sen jälkeen sitten vaan omineen. ESN (Erasmus Student Network) järjestää myös kuukausittain surffikursseja, mutta kuuleman perusteella siellä on tosi isot ryhmät ja lähinnä se ohjaaja vaan kattoo ettei kukaan pääse hukkumaan.

Portugalin kurssi on maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 19:30-22:30, eli tosi myöhään. Jotenkin kummallista lähteä kouluun illalla seiskan aikaan, ja kotonakin on vasta yhdentoista paikkeilla. Tuo kurssi kestää kuitenkin vain huhtikuun puoliväliin. Sen jälkeen mulla onkin sitten kolme luentoa viikossa.

Tänään odotti lounas kämpillä, kun tulin jumpasta kotiin. Sophia oli tehnyt kalaa, kaalia ja salaattia, oli kyllä hyvää. Jälkkäriksi Patricia oli eilen tehnyt jäädykkeen, omnom. Olin aikonut tehdä mansikkapiirakkaa ite tänään, mutta taidankin jättää myöhemmäksi, kun tuli jo kerran herkuteltua sen verran hyvin. Meillä on tarkoitus tehä myös yhdessä illallinen niin, että jokainen tekee omasta maastaan jotain. Lisäksi oli puhetta yhen portugalilaisen tutalaisen kanssa, että voisin joku ilta tehdä niille suomalaista ruokaa. Jauhelihapihvejä ja pottumuusia ruskealla kastikkeella, vaikkapa:)

Patin karamellijäädyke

Reissuja on taas kovasti suunnitteilla! Jonotettiin neljän hengen voimin lippuja Tomorrowlandiin Belgiaan, eikä siltikään saatu niitä, ne myytiin loppuun kahdessa tunnissa. Käyttöön otettiin sitten suunnitelma B, eli heinäkuulle on ostettuna lippu festareille Ultra Europeen Kroatian Splitiin, sitä ennen pari yötä Roomassa. Toukokuun lopussa ois tarkoitus käydä Ibizalla yhdessä muutamien Madridin vaihtareiden kanssa, ja kesäkuussa jos vain aikatauluihin sopii, viikko Madeiralla. Sinne ei oo kuin 80e menopaluulennot suoraan Portosta. Ibizalle tulee halvimmaksi lentää Madridin kautta, menopaluu jotain 120 euron luokkaa. Tuo Kroatia nyt on vähän kalliimpi reissu, kun ei ole ihan lähellä eikä se yleisin kohdekaan. Haluaisin käydä myös Marokossa, sinne ois maaliskuussa reissu, mutta oon just sillon reissussa Espanjan Sevillessä. Tuo kielikurssi hieman myös rajoittaa reissuja, kun sieltä ei saa olla kuin viisi kertaa pois ja mulla tulee jo kolme kertaa tuon Lissabon-Seville -reissun aikana. Ja hyvä olla pari varakertaa jos sairastuu tms. 

Niin, ja pitäisi kai sitä tähän Portugaliinkin tutustua muutenkin kuin Portoon ja Lissaboniin. ESN järjestää päiväreissuja ja viikonlippureissuja eri kaupunkeihin, pitänee osallistua niille jos vaan aikatauluihin sopii. Minä en vaan kovin kauhean tyytyväinen oo ollu ESN:n järjestämiin juttuihin. Luulis että monen vuoden kokemuksella samat vuosittaiset jutut sujuis kuin vettä vaan, mutta ei se näköjään vaan mee niin... No, positiivista sentään, että on paljon järjestettyä ohjelmaa.


Kävin ottaan tummempia raitoja tukkaan. Oli jännittävää, kun ei ollut ollenkaan yhteistä kieltä kampaajan kanssa! Mutta hyvä tuli. Halpa se ei kyllä ollu, onnistuin varmaan löytämän Porton kalleimman kampaamon... Noi raidat on kyllä nyt jo haalistunut lähes kokonaan pois :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti