lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisloma

Pääsiäisloma tuli pyöriskeltyä täällä erittäin sateisessa Portossa, sillä Heikki Madridista oli vastavierailulla täällä. Keli oli tosiaan mitä kauhein, eikä tullut paljon sightseeingia harrastettua. Yhtenä päivänä käytiin viinikellareissa joen toisella puolella, ja matkalla sinne kastu housut ja kengät ihan läpimäriksi sateenvarjosta huolimatta. Samana iltana mentiin yhden kaverin luo päivälliselle, ja siinäkin matkalla kastu aivan kokonaan. Ihanaa. Mutta päivällinen oli hyvä! Meitä oli Puolasta, Suomesta, Unkarista ja Portugalista, ja jokaisesta maasta oli sitten jokin ruoka tarjolla. Itse tekaisin kinkku-paprikapiirakan, ja hyvin tuo vaikutti uppoavan.

Heikki ja Puolan tyttöjä päivällisellä
Luonnollisesti sitten tänään lauantaina, kun Heikki lähti takas Madridiin, alkoi aurinkokin pilkistellä pilvien raosta :D Itse juhlistin tätä poutakeliä combatilla ja pumpilla sisätiloissa. Toivottavasti aurinkoa riittäisi huomisellekin, koska kuntosali on kiinni pääsiäisen takia ja lenkille olisi mukava päästä.

Kämppikset ovat kaikki olleet tämän viikon reissussa, nyt meitä on kotona jo minä ja Sophia ja huomenna tulee Léa, jolla on myös synttärit huomenna. Ajateltiin illallistaa yhdessä, taidan tekaista taas jonkun suolaisen piirakan, kun se on niin helppo. Tosin vegenä tällä kertaa, jotta Sophiakin voi syödä. Täällä on tosi huonosti mitään erikoisempia maitotuotteita tarjolla, esimerkiksi maitorahkaa tai créme friachea. Sophia sano, että maitorahkaa on yhdessä isossa marketissa, Jumbossa, mutta sinne pitää matkustaa joku puoli tuntia ensin metrolla ja sitten bussilla, ja ranskankermaakaan ei saa lähimarketeista, vaikka ne ei mitään ihan pikkukauppoja olekaan. Nyt mulla on yks maitorahkapurkki jääkaapissa odottamassa syöjäänsä, koska Sophia sen mulle lahjoitti <3 Pitänee tehdä reissu Jumboon ostamaan sitä lisää!

Perhepotretti. Léa (Ranska), Patricia (Brasilia), Sophia (Brasilia), Valentina (Italia) ja minä (Suomi, heheh), sekä José (Portugali) maljassaan.

José
Ihan hyvin voi auton parkkeerata ratikkakiskoille, kyllä se ratikka oottaa!
Voi että, on taas reissuja luvassa ja oon ihan mielissään. Krisse tulee käymään 23.-30.4., ja sillon mennään pariksi yöksi Algarveen eli ihan etelä-Portugaliin. 27 euroa oli menopaluulennot, että ei oo kyllä hinnalla pilattu. Sitten toukokuussa meen Ibizalle, kesäkuussa Madeiralle ja heinäkuussa Italiaan ja Kroatiaan. Jee! Sitten jos vielä pari reissua ehtisi tekemään Portugalin sisällä niin ois kiva. Marokkoon oisin kans halunnu, mutta ei taida sinne ehtiä. Sais vaan se kesä jos pikkuhiljaa hiipiä tänne Portoonkin, alkaa tämä ikuinen vesisade tympiä. Pyyhekään ei kuiva koskaan kun sisätiloissakin on sen verran kosteaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti