lauantai 6. huhtikuuta 2013

Telttaretki

Mukavan erilainen viikonloppu! Perjantaina lähdettiin Léan synttäreiden kunniaksi kolmen Fiatin, 15 ihmisen ja yhden koiran voimin telttailemaan yhdeksi yöksi. En oikeestaan ees tiiä tarkalleen missä me oltiin, mutta joku 150-180 kilometriä Portosta etelään kuitenkin, lähellä Miraa ja ennen Quiaiosia. Ajettiin rannalle kilometrikaupalla erittäin kuoppaisia hiekkateitä, ja perillä meitä oli vastassa armoton merituuli. Siinä tunti tai kaksikin pyörittiin ihastelemalla kovaa aallokkoa ja pähkäilemällä parasta leiripaikkaa. Rannan vierestä alkoi heti rutikuiva metsä, se ois varmaan aika helposti muutamasta kipinästä syttynyt tuleen koko seutu. En tajua, miten täällä on niin kuivaa vaikka vettä sataa käytännössä koko ajan.

Siellä rantsu jo häämöttää.

Leiriranta
Loppujen lopuksi päädyttiin kaivamaan nuotiolle kuoppa heti rantapenkereiden taakse mahdollisimman suojaisaan paikkaan ja pystyttämään teltat siihen viereen. Paikka osoittautui varsin toimivaksi ja metsä todellakin rutikuivaksi, sillä nuotion sytyttämisessä meni ehkä kymmenen sekuntia, sen verran hyvin tarttu tuli puihin. Tai no, risuja ne kyllä enemmänkin oli mitä siinä poltettiin.

Grillailtiin siinä päivälliseksi jauhelihapihvejä ja makkaraa hampurilaisiin ja maisteltiin portviiniä. Tavallaan mukavan tunnelmallista, kun täällä tulee niin pilkkopimeää, mutta samalla kyllä kävi mielessä, kuinka kätevää onkaan Suomen kesässä kun näkee eteensä myös yöaikaan!

Leiriporukka
Itse vietin yön puoliromahtaneessa yhden hengen teltassa lasten makuupussissa (ihmettelinkin, miksi se oli niin paljon halvempi ku muut kun äkkiä ennen lähtöä kävin sen ostamassa) ilman makuualustaa ja toista hanskaa sekä villasukkaa, kun ei niitä pimeässä millään löytynyt. Kohtalaisen hyvin kuitenkin nukutti! Ensin mulla ei ollut edes tyynyä, mutta sitten vaivauduin hakemaan pyyhkeen autosta pään alle, ja unenlaatu parani huomattavasti.

Etualalla mun lukaali, ja taka-alalla yks meidän maantiekiitureista, Fiat Panda
Seuraavana aamuna lähdettiin kohti Nazaréa vielä edellispäivääkin pidempien hiekkateiden kautta, kun karavaanin ensimmäinen kuski ja kartturi tuumasivat, että jos mentäski tonne oikeelle nii päästään varmaan nopeemmin isommille teille... Niinpä niin, siinä sitten ihan hyvä tovi ajettiin sellasta kinttupolkua että huhhuh. Tulipahan tutustuttua Portugalin luontoon ja testattua Fiatin iskarit. Nazaré oli varsin kaunis pikkukaupunki, kesällä varmasti tupaten täynnä turisteja, mut nyt vielä kylmä ja hiljainen. Ranta oli silti kaunis.

Poika potkii palloa

Kämppiksiä

Nazaré
Auton vuokraaminen täällä osoittautui edulliseksi, päivä vakuutuksineen 20 euroa. Esim. Jenkkilässä pelkkä auto maksoi parikymppiä ja siihen sitten ainakin saman verran vielä päälle vakuutuksesta. Voisi siis useamminkin vuokrata täällä auton ja tehdä jotain päiväreissuja, Espanjakin on Portosta vain 150 kilometriä pohjoiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti