maanantai 22. huhtikuuta 2013

KESÄ, surffia ja Viana do Castelo

Viikko sitten lauantaina se vihdoin alkoi, kesä. Lämpötilä kipusi 20 asteen kieppeille, eikä enää tarvitse edes sateenvarjoa kantaa mukana kaikkialle. Useampaan otteeseen ollaan käyty piknikillä kämppisten kanssa, ja surffauskin maistuu aurinkoisessa kelissä. Nyt täällä on ihan sellainen Suomen kesä: shortseissa ei tarkene ja tuulee kylmästi mutta silti on ihan mukavaa ku aurinko vihdoin lämmittää!

Ensimmäinen piknik

Sangriaa piknikin päätteeksi rannan terassilla

Surffikurssikin on ollut jo hyvän aikaa menossa, Godzilla Surf's Coolilta otin 8 kerran kortin opiskelijahintaan 55 euroa, sisältäen märkäpuvun ja laudan tunnille. Nyt taitaa olla takana viis kertaa, ja tänään tuli sellainen fiilis, että kyllä se tästä vielä lähtee! Mutta on se vaan hankalaa, ja tähän asti oon aina kaatunu melkein heti ku laudalle pääsen, jos ees pääsen pystyyn :D Tänään onnistu jo paremmin, oli vaan tosi huono keli, kova tuuli ja kylmää vettä pohjoisesta sekä huonot aallot. En tiiä lämpeneekö täällä tuo merivesi edes niin, että tarkenis surffata hyvin ilman märkäpukua. Tosin ei siellä jaksa kun reilun tunnin kerrallaan olla, että ei siinä ajassa ehkä ehdi sitten helteillä paleltua. Kuvamateriaalia ei surffista oo, kun ei siellä paljon kameraa voi mukana pitää.

Tänä lauantaina käveltiin Patrician ja Valentinan kanssa täältä meiltä rannalle Matosinhosiin, sinne on melkein 9 kilometriä. Matkalta löyty useitakin ravintoloita, jotka tekis mieli käydä testaamassa! Biitsin lähellä on Parque da Cidade eli yksi Porton alueen isoimmista puistoista, ja käytiin siellä syömässä piknik-lounas. Samaisessa puistossa on myös parin viikon päästä alkava viikon opiskelija-Wappu portugalilaisittain, eli Queima das Fitas. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin.

Parque da Cidade eli kaupunginpuisto
Tällaisia aavetaloja on Portossa paljon

Täysin villiintynyt puutarha autiotalon pihassa, jota tekisi mieli mennä tutkimaan!
Noista taloista, että täällä on tosiaan tyhjillään olevia taloja joka paikassa, ihan käytössä olevien asuntojen vieressä. Esimerkiksi nuo ylläolevat paikat on Boavistalla, joka on Porton keskustasta rannalle Matosinhosiin vievä tie, ja siinä matkalla on tosi hienoja taloja. Ja sitten tuollaisia, jotka ovat kyllä joskus olleet hienoja, mutta nyt sortuneita tai ainakin lähellä sitä. Tosi mielenkiintoista minusta. Keskustassakin on tosi paljon yhtäkkiä yksi kerrostalo tyhjillään tai romahtanut/purettu ajat sitten, mutta viereisessä asutaan täyttä päätä. Ilmeisesti ei vain riitä rahaa/asukkaita entisaikojen malliin.

Sunnuntaina kävin muutaman vaihtarin kanssa bussilla Viana do Castelossa, joka on siis pieni rantakaupunki Portosta pohjoiseen, aika lähellä Espanjan rajaa. Siellä ei vielä ole turistikausi, joten kaikki kaupat sun muut oli kiinni, mutta oli ihan nätti paikka. Joen toisella puolella ois ollu hiekkarantoja, joilla näytti riittävän leijasurffareita. Kivuttiin portaat ylös kaupungin kyljessä sijaitsevalle mäelle rakennetulle kirkolle, ihan hyvät näkymät oli. Itse "linna" tai sen rauniot, joista kaupunki on saanut nimensä, oli kyllä niin mitätön että huhhuh :D Ei siitä oikein saanut edes kunnollista kuvaa.

Viana do Castelo
Lisäksi pienimuotoinen break through kielen kanssa! Ymmärrän koko ajan enemmän etenkin muiden vaihtareiden välisiä portugalinkielisiä keskusteluja. Paikallisia on paljon vaikeampi ymmärtää aksentin ja nopean puhetavan vuoksi. Saa nähä silti saako kielitaidosta tässä ajassa niin vahvaa, että pystyisi itse edes kuta kuinkin sujuvasti puhumaan. Yksi hauska sattumus kävi tuossa viereisessä hedelmäkaupassa, kun siellä omistajapariskunta alkoi minulta kysellä kaikkea mistä oon kotosin sun muuta kun huomasivat, että mun kanssa pystyy jo nyt vähän kommunikoimaan muutenkin kuin hymyilemällä. Sitten jossain vaiheessa se mies kysyi multa, että tykkäänkö Portugalista, mutta ymmärsin jotain ihan muuta ja vastasin että en :D Sitten se oli ihan ihmeissään että mitä, miksi et tykkää :D haha. Kielikurssi kuitenkin loppui viime viikolla, eli nyt oppiminen on sitten omasta aktiivisuudesta kiinni.

PS: Huomenna tulee Suomesta ihana vieras eli Kristina tänne minua viihdyttämään viikoksi, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti