sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Color Run

Sunnuntaina oli Color Run - tai pikemminkin Color Walk, koska ei siellä kovin montaa juoksuaskelta nähty. Kyseessä siis Jenkkilästä muuhun maailmaan levinnyt tapahtuma, jossa on tarkoitus kävellä tai juosta 5 kilometriä ja samalla nakella kanssakävelijoiden päälle väripulveria, ja lopulta saapua yltäpäältä värillisenä maaliin.

Tapahtuman oli tarkoitus olla jo maaliskuussa, mutta sitä siirrettiin huonon sään takia, vaikka eipä se aurinko tänäänkään paistanut. Muistin itse koko tapahtuman olemassaolon joskus maaliskuussa vaikka siitä aiemmin jo tiesin, ja silloin oli kaikki liput loppuunmyyty. Ajankohdan vaihtumisen takia yksi portugalilainen kaveri sai kuitenkin hommattua neljä lippua mulle, sille ja kahdelle sen kaverille! Huvilla oli hintaa 15 euroa, johon kuului t-paita, otsapanta, väri, leikkitatuointi ja "kisa"numero.

Meillä oli mukana kertakäyttökamerat, kun ei puhelinta tai oikeaa kameraa viitsinyt ottaa sinne sotkettavaksi, joten suurin osa kuvista on sitten paperisena. Maalissa napattiin kuitenki muutama kuva puhelimellakin, ks. alla.

Maaliintulon jälkeen
Maalissa oli myös esiitymislava, jossa soittivat kaikkia radiohittejä, ihan hyvä meno siellä! Lisäksi ne jakoivat lisää niitä väripusseja yleisöön, jossa ne sitten yhtä aikaa poksautettiin auki. Urheilutapahtumaksi tätä huvia ei kyllä kehtaisi kutsua, sillä eniten treeniä tuli varmaan siinä loppubileissä musiikin tahdissa pomppiessa. Toki saattoi vaikuttaa, että lähdettiin liikkeelle viimeisessä erässä ja siellä oli paljon lapsia mukana. Ehkä ensimmäiset lähtijät juoksivatkin, mutta meille se oli mahdotonta koska koko ajan kuljettiin isossa lössissä eikä siellä oikein päässyt ohittelemaan. Jokaisen kilometrin jälkeen oli aina piste, jossa sponsorien edustajat huiskivat lisää väriä osallistujien päälle. Yhdessä paikassa kaikki lähialueen autot oli keltaisen pulverin peitossa - mahtaa siinä talojen asukkaat arvostaa kovasti. Siitä ei taida olla kuvaa edes kertakäyttökamerassa.

Loppubileet



Joka tapauksessa oikein mukavaa oli, ehkä tapahtuma tulee Suomeenkin jossain vaiheessa!

2 kommenttia: