tiistai 30. huhtikuuta 2013

Algarve

Krisse oli täällä siis viikon, ja käytiin loppuviikosta pari yötä Algarvessa Krissen ja Villen kanssa. Lennot Porto-Faro-Porto makso Ryanairilla 27 euroa, kolmen hengen hotellihuone kahdeksi yöksi yhteensä 48 euroa ja autovuokra kolmeksi päiväksi 105 euroa, ei paha! Hotelli oli Albufeirassa, josta sitten autolla huristeltiin ympäri Algarvea. 

Albufeiran lähellä on Praia de Benagil, josta pääsee katsomaan tosi nättejä meriluolia. Sieltä rannalta voi ostaa venekierroksen luolille, tarjolla oli kolme eri pituista reissua, joista valittiin lyhin eli 40 min, hintaa lystillä oli 15 euroa. Luolat oli kyllä kauniita! Onneksi luin ennakkoon netistä, että kannattaa mennä sinne laskuveden aikaan, sillä toden totta suurin osa luolista oiskin ollut ihan veden alla nousuveden aikaan. Luolien läheisyydessä oli myös useampia rantoja, joille ei ollut pääsyä kuin veneellä jyrkkien kallioiden vuoksi. Sanoi meidän venekuski, että he voivat viedä päiväksi jollekin näistä rannoista maksua vastaan, jos kaipaa yksityisyyttä. Oispa kyllä aika romanttista!

Praia do Carvalho, aiemmin ollut yksityisessa omistuksessa. Kyllähän tuolla kelpais köllötellä!

Tunnetuin Algarven luolista, aivan Praia de Benagilin kyljessä
Benagilista matka jatkui kohti Lagosia, jossa meillä oli toiveissa löytää joku surffispotti. Aiemmin nettiä selaillessani kävi ilmi, että Lagosin surffikouluista lähdetään yleensä johonkin 30 minuutin ajomatkan päähän, koska itse Lagosissa ei oikein aaltoja ole. Eikä siellä ollutkaan, ja myöskin kaikki surffikaupat oli kiinni sunnuntaina, eikä onnistuttu myöskään bongaamaan surffikoulua sieltä vaikka piti kyllä olla. No, siinä pyörittiin sitten parisen tuntia ja käytiin rantaa ihailemassa. Siellä oli kyllä pitkä hiekkaranta, varmaan aika mukava kohde löhöilylomalle. Nyt ei vielä tarennut biitsillä makoilla.

Lagosissa päätettiin käydä mutka Sagresissa, joka on Portugalin eteläisin kohta. Siellä ois ollu tarjolla muutama makea surffipaikka kallioiden lomassa, mutta päästiin niille seuduille vasta sen verran myöhään, että jäi sitten surffit väliin. Komeat oli maisemat Sagresissa!


Sagresin kallioita
Joku saksalainen turistiraasu ilmeisesti pudonnut kallioilta mereen, muistolaatassa  lukee vapaasti suomennettuna "varoitus niille, jotka eivät tunne ympäristöä"
Viimeisenä päivänä pyöriskeltiin Faron alueella. Kaupunki vaikutti varsin symppikseltä, keskustan kävelykadut olivat kapeita ja viihtyisiä. Käytiin muutamia kauppoja kiertelemässä ennen lähtöä lentokentälle. Faro ei ehkä ole rantalomakohteeksi se paras mahdollinen, koska suistoalue on laaja eikä vesi ole ollenkaan niin puhdasta kuin vaikkapa Lagosissa tai Sagresissa. Faro oli kuitenkin kaupunkina vähän suurempi, ja sinne pääsee halpalentoyhtiöillä.


Faron keskustaa

Faron satama-alueelta
Kokonaisuudessaan Algarven seutu oli tutustumisen arvoinen, mutta kesäaikaan varmasti ammuttu täyteen brittituristeja, sillä niitä oli nytkin joka paikassa. Auton vuokraaminen on kyllä ehdoton juttu, jotta pääsee näkemään niitä kaikkein kauneimpia rantoja. Tietysti jos ihan pelkkää löhölomaa kaipaa, niin kaippa se viikko menis ihan siinä hotellin altaallakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti