keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Barcelona


Tulipa tuossa vietettyä viisi yötä Barcelonassa, joka nousikin heti mun suosikkikaupunkien listalle, aivan San Franciscon kannoille ellei samalla viivalle ihan. Siellä on kaikki: mielenkiintoinen kaupunki, kauppoja, ranta, nähtävyyksiä, yöelämä, ruoka... Ai että nautin! Yövyin tosiaan Tailor's Hostelissa, joka oli avattu edellisenä päivänä. Mennessä oli vielä rakennuspölyä joka paikassa, toinen yleinen kylppäri oli vielä työn alla ja remppareiskoja kulki edes takaisin. Loppua kohden meno rauhoittui, ja paikka oli jo lähes valmis. Varmasti täysin valmistuttuaan erinomainen hostelli, koska oli tosi viihtyisä ja hyvällä paikalla, ja ainakin näin aluksi hinnaltaan edullisempi kuin muut keskusta-alueen  hostellit.

Yhtenä iltana hostellin henkilöstö vei meidän ulos, mutta kyseinen yökerho oli sen verran huono, että lähdettiin yhden tsekkiläisen kanssa metsästämään parempia bileitä muualta. Satuttiin keskelle katubileitä, ihan mahtavaa! Kapea kuja, jolla lava, dj, noin 150 ihmistä bailaamassa ja vanhoja rouvia myymässä hanaolutta. Ihan parasta, siinä mietin että kiitos Barcelona! :D

Tapasin ihmisiä monista eri maista, mutta noin yleisesti ottaen tuntui, että katukuvassa näkyi eniten kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia. Heti ensimmäisenä päivänä suuntasin opastetulle kävelykierrokselle, jonka aikana tapasin yhden saksalaisen ja amerikkalaisen, joiden kanssa päätettiin ottaa perään vielä opastettu pyöräilykierros Gaudi-nähtävyyksille, eli ne pari taloa ja La Sagrada Familia -kirkko. Oppaat olivat molemmilla kierroksilla oikein hyviä tyyppejä, varsinkin kävelykierroksen tyttö. En käynyt sisällä missään noista rakennuksista, vaikka ainakin tosta kirkosta yksi poika sanoi, että oli se ihan näkemisen arvoinen.

La Sagrada Familia

Casa Mila

Mimi pyöräretkellä

Casa Battlo

Illalla mentiin pubikierrokselle näiden päivällä tapaamieni tyyppien kanssa, ja joukkoon liittyi myös eräs työmatkalla ollut hollantilainen. Tuli jotain puhetta Ibizasta, johon tämä herrasmies sitten totesi että "Joo, oon pari kertaa siellä ollu ku mun kaveri on dj ja se soittaa siellä sillon tällön nii on sen kanssa käyty. En tiiä tiiätkö sitä, Armin Van Buuren...?" Totesin vain, että joo-o oon kyllä kuullut tyypistä :D Pientä namedroppingia. (Tiedoksi tietämättömille: Armin on esiintymässä myös Ultra Europessa Kroatiassa, jonne oon menossa heinäkuussa ja on varmaan yksi maailman elektronisen musiikin suurimmista nimistä.)

Tuli käytyä katselmassa Barcelonaa myös lintuperspektiivistä sekä Tibidabossa että Parc Güellissa, joista omasta mielestäni tuo Gaudi-puisto oli paljon mielenkiintoisempi. Tibidabossa oli siis pienehkö huvipuisto ja kirkko yhden mäen huipulla. Sinne piti ensin ottaa paikallisjuna, jonka jälkeen piti valita joko bussi tai raitiovaunu, jonka jälkeen vielä mentiin ylös asti sellaisella vaijerijunalla. Tuo raitsikka eli Tramvia Blau oli 4 euroa suunta, ja vaijerikyyti 7,70 menopaluu, eli aika kallista minusta, eikä ehkä ihan sen arvoista, koska Parc Güellista oli melkein yhtä hyvät näkymät kaupungin ylle ja sinne pääsi ihan normimetrolipulla, ja siellä oli lisäksi näitä Gaudi-juttuja lisää.

Barca Tibidabosta

Tibidabo

Parc Güell

Parc Güell
Eniten tykkäsin Barcelonassa keskusta-alueesta eli Ciutat Vellasta sekä El Bornista, koska ne oli täynnä kapeita katuja pienine kauppoineen. Oli kauppoja, jossa myytiin kotitekoisia mehujäitä, frozen jogurttia tai vastapuristettuja mehuja, turistikrääsää, pienten suunnittelijanimien vaatteita... Ihanaa! Ja pääsin vihdoin maistamaan bubble-teetäkin, josta olen pariin otteeseen kavereilta kuullut :) Kyseessä siis jonkin sortin aasialainen teehässäkkä,  jossa lasin pohjalla on palleroita, jotka suussa sitten voi puraista puhki ja sieltä purskahtaa jotain makua riippuen siitä, millasia palleroita on teehensä valinnut. 

Keskustan tuntumassa oli myös Mercat de La Boqueria, jossa varsinkin noita mehuja oli tarjolla. Lisäksi siellä oli suklaata jos minkä näköistä, mutta seurasin vierestä kun joku saksalainen maksoi neljästä pienestä konvehdista viisi euroa ja totesin, että taidanpa ostaa suklaalevyn 50 sentillä jostain lähikaupasta.




Hostellista oli kävelymatka Montjuîcin Magic Fountainille, eli siis taidemuseon edessä olevalle suihkulähteelle, jossa torstaista sunnuntaihin esitetään iltaisiin valoshow. Ihan nätti oli, mutta tykkäsin itse enemmän kyseisellä mäellä sijaitsevista puutarhoista. Otin yhtenä päivänä kirjan mukaani ja vietin koko päivän noissa puutarhoissa nautiskellen vehreydestä ja suihkulähteiden solinasta. Välillä aina vaihdoin paikkaa toiseen puutarhaan. Tosi nättiä ja kivoja rauhallisia sopukoita! Toinen kiva paikka oli Parc de la Ciutadella, jossa käytiin kanadalaistyttöjen kanssa istuskelemassa yhtenä päivänä. Siellä oli paljon paikallisia nautiskelemassa kesäpäivästä.

Montjuïc

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella
Varsinkin oppaiden suusta kävi selvästi ilmi, kuinka Barcelona on osa Kataloniaa eikä Espanjaa, tämä seikka on jäänyt itseltä aiemmin ilman suurempaa huomiota vaikka tiesinkin, että Barcelonassa puhutaan katalaania. Ihmiset kuitenkin pitivät parvekkeillaan Katalonian lippuja, joissa oli tähtikuvio kannanottona Katalonian irtautumiseen Espanjasta. Lippuja oli kahdenlaisia - keltapunainen tähti kertoi halusta itsenäistää vain Espanjan alueen Katalonia, kun taas sinivalkoinen tähtikuvio oli merkkinä koko entisen Katalonian alue, johon kuuluu saaria kuten Baleaarit.

Ehdottomasti haluaisin uudestaan Barcelonaan etenkin nyt, kun pakolliset turistijutut on nähty ja vois keskittyä nautiskelemaan kaupungin ilmapiiristä. Viisi yötä oli kuitenkin aika optimi aika, ei tarvinnut ihan tukka putkella juosta paikasta toiseen mutta silti ei kyllä päässyt tylsyys iskemään missään välissä. Varsinkin, jos haluaa vähän enemmän rantaelämää viettää. Minä kävin rantsussa vain parisen tuntia, koska ajattelin, että ranta on täällä Portossakin. Tiesittekö muuten, että hiekka Barcelonan rannoille on tuotu Egyptistä, kun rannat rakennettiin vuoden 1992 olympialaisia varten?

Biitsiä
Seikkailut jatkuvat taas ensi viikolla, kun nokka kääntyy kohti Madeiraa. Sitä ennen saan nauttia Satun vierailusta täällä Portossa. jeij!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti